Električni avtomobil na akumulatorje

Zanimivo bi bilo imeti električni avtomobil, za katerega ne bi bilo treba kupovati goriva.
Zvečer ga priklopiš na elektriko, in zjutraj se odpelješ po opravkih. Kako pa se to obnese v praksi?

Doseg avtomobila.

Večina električnih avtov v tem trenutku lahko vozi z eno polnitvijo med 100 in 150km. Voziti je najbolje po omejitvah, največja hitrost pa dosega 130km/h. Torej povsem dovolj za vsakodnevno uporabo.

So električni avtomobili res ECO?

So bolj energetsko učinkoviti od navadnih, ker ob zaviranju/vožnji navzdol polnejo akumulatorje in ta energija ne gre "v nič".

ECO elektrika?

Elektrika iz omrežja je v veliki meri pridobljena iz fosilnih goriv. Zato tudi naš avto posredno vozi na fosilna goriva. Na pamet bi rekli, da bomo uporabljali fotovoltaične celice pa bo. A to ni povsem enostavno. Ker delujejo samo podnevi, jih ne moremo uporabljati za polnjenje avta čez noč. Avto uporabljamo večinoma podnevi, zato bi morali celice voziti na avtu in še precej veliko površino avta bi morale prekrivati.

Poznavalci predlagajo drugo rešitev. Podnevi je poraba elektrike velika, ponoči pa nastajajo presežki. Doma pridobljeno fotovoltaično (zeleno) elektriko zato čez dan oddajajamo v omrežje, ponoči pa polnimo električni avtomobil. Elektro gospodarstvo nam za to elektriko plača več, kot plačamo mi njim za elektriko, ki jo jemljemo iz omrežja. (Bavarska testno izvaja obsežen projekt v tem smislu)

Povezave:

http://www.ad-pecjak.si/ECO/Ecar.htm - ECO avtomobili Andrej Pečjak

http://www.e-kolo.com/ in http://www.ekolesa.si/ - električna kolesa

http://www.ze-en.si/ - električni scooter

Članki: http://www.mojevro.si/233014

http://www.guardian.co.uk/environment/electric-cars - novosti na področju električnih vozil

Comments

Super

Nisem razmišljal na tak način