david_eko's blog

Največja sončna elektrarna v Sloveniji

Zakonca Mirko in Branka Dobravc iz Vrenske Gorce na Kozjanskem sta prejšnji teden doma, sredi vinogradov pognala veliko sončno elektrarno z močjo 420 kilovatov.

Brošura "Obnovljiva elektrika - preklopite nanjo"

Vemo, da moramo varčevati z energijo in reciklirati. Veliko evropskih projektov rešuje oboje, spodnja brošura pa opisuje, kaj delajo. Predstavlja 22 projektov, ki jih podpira program Intelligent Energy Europe (IEE). Cilj omenjenih projektov je uporabljati obnovljivo elektriko in zmanjšati njeno porabo.

Varčujmo z električno energijo!

Sharp in Enel v Italiji postavljata sončne elektrarne

Sharp in Enel (največja italijanska elektro družba), bosta do konca leta 2011 razvila fotovoltaična polja s celotno zmogljivostjo 161 MWp. Za elektrarne bodo uporabili Sharpovo tehnologijo celic 'triple-junction thin-film'. Ko bo elektrarna delovala v celoti, bodo letno dobili 220 GWh, kar je dovolj za zadovoljitev potreb 81.500 gospodinjstev in tako bodo prihranili približno 110.000 metričnih ton CO2 na leto.

Fotovoltaika: prišel je čas

 

Tajvanski stadion v celoti oskrbuje energija sonca

Na Tajvanu so pred kratkim končali z gradnjo stadiona, ki ga oskrbuje energija sonca. Otvoritev je predvidena kot uvod v svetovne igre leta 2009.

Dizajn arhitekta Toya Itoja ima s sončnimi celicami prekrito streho površine 14.155 kvadratnih metrov in tako dobijo dovolj energije za napajanje svetilk na stadionu, ki jih je 3.300 ter dva ogromna zaslona za premljanje tekem.

Syndicate content